Aluchemie

Chemiebedrijf Aluchemie in de Rotterdamse haven houdt eind dit jaar op te bestaan. Aluchemie is een toeleverancier voor de aluminiumindustrie die wereldwijd door overcapaciteit in de problemen zit.

Aluchemie maakt koolstofanoden, dit zijn koolstofblokken voor de productie van aluminium. Het bedrijf zit sinds 1966 in het Botlekgebied, vlak aan de A15 op een markante plek dicht bij Spijkenisse.

Aluchemie heeft gekeken naar mogelijkheden als verkoop of investeren, maar uiteindelijk is besloten tot stoppen. Als gevolg van deze beslissing zullen alle opstallen ontmanteld moeten gaan worden.

AM-P Milieu B.V. verzorgt al geruime tijd de asbestinventarisaties voor Aluchemie. Inmiddels is vanuit Aluchemie de opdracht gegeven om de bestaande asbestinventarisaties van de gebouwen te actualiseren en geschikt te maken voor grootschalige renovatie of sloop.

De verwachting is dat wij zeker 1,5 tot 2 jaar met twee inspecteurs bezig zullen zijn met de inventarisatie van alle gebouwen inclusief de assistentie van de sloopaannemers tijdens de ontmanteling.